Benefiet Duivenvoorde 56

Popkoor Mikado is een bruisende vereniging die veel actieve leden heeft.

Bestuur
Het dagelijks bestuur van de vereniging bestaat uit een voorzitter, een secretaris en een penningmeester 

Commissies
De vele taken die uitgevoerd moeten worden zijn verdeeld over vele commissies. De belangrijkste zijn:

PR commissie
Deze commissie zorgt voor de PR van Mikado, onderhoudt relaties met potentiĆ«le klanten en zorgt ervoor dat Mikado regelmatig optredens kan verzorgen of in de media komt. Ook het beheer van de website, het Facebook- en Twitteraccount wordt door deze commissie uitgevoerd.

Evenementencommissie
Deze commissie houdt zich bezig met het organiseren van optredens en eventueel andere evenementen. De commissie stemt af met de PR commissie, de muziekcommissie en de techniekcommissie.

Muziekcommissie
Deze commissie richt zich met name op de "artistieke" begeleiding van het koor. De commissie bepaalt de muzikale richting en het repertoire. Vanuit iedere stemgroep is er een vertegenwoordiging in de muziekcommissie.

Choreocommissie
Popkoor Mikado besteedt steeds meer aandacht aan choreografie. De speciaal hiervoor opgerichte commissie bedenkt choreografieĆ«n, begeleidt deze tijdens repetities en zorgt dat deze gefilmd worden zodat de leden deze thuis kunnen instuderen.

Kledingcommissie
Kleding maakt een belangrijk onderdeel uit van de presentatie. Voor ieder optreden wordt door de commissie een kledingvoorschrift afgegeven aan de leden. Sommige kledingstukken worden vanuit Mikado in bruikleen gegeven.