Mathieu Smit
ontving reeds op vierjarige leeftijd zijn eerste pianolessen van zijn
moeder. Op 16-jarige leeftijd werd hij toegelaten aan het Rotterdams Conservatorium voor hoofdvak piano. Later maakte hij de overstap naar de studie Muziektheorie. In 2001 behaalde hij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag het diploma ‘Docent Theorie der Klassieke Muziek’.

Tijdens zijn studie werd hij betrokken bij verschillende koren, aanvankelijk als pianist maar al snel ook als dirigent, meestal in combinatie met de piano. Hij was onder meer dirigent van gospelkoor Relight en musicalgroep Music-All en begeleidde als pianist verschillende koren, variërend van klassiek en operette tot musical- en popkoren. Hij is dirigent van verschillende koren en hij is muzikaal leider bij een musicalgroep die hij met zijn vriendin oprichtte.

Sinds november 2011 is Mathieu ook dirigent van popkoor Mikado.

Mathieu werkt graag met amateurkoren. Hij wil graag het beste in de mensen naar boven halen op een ontspannen manier. Hij houdt niet alleen van muziek, maar ook van lachen, dus heeft humor een belangrijke plaats tijdens de repetities.

In popkoor Mikado ziet hij een ambitieus en daadkrachtig koor, waarin hard gewerkt wordt, maar altijd op een heel relaxte manier, en waarin veel aandacht is voor een dynamische presentatie van de muziek.